Hitek és tévhitek a Flabélos használatáról

Bár sok helyen lehet olvasni a Flabélos-ról, illetve a teljes test vibrációs technológiáról, mégis fontosnak tartjuk, hogy ezen a honlapon is minden lényeges információ elérhető legyen. Sőt, itt most olyan dolgokról is írunk, amiről másutt vagy nem akarnak, vagy csak egyszerűen nem foglalkoznak ilyen mélységig a Flabélos kérdéseivel.

Honlapunkon a Flabélos TTV tréning menüpont alatt a tréningpad hazai forgalmazója által összeállított ismertetőt mutatjuk be, amely tartalmazza a Flabélos leglényegesebb tulajdonságait, és azt, hogy kinek miért lehet ez megfelelő választás, legyen szó akár vásárlásról, akár csak használatról.

De mindannyian tudjuk, hogy a gyereket a szülőjénél jobban nem dicséri senki… Több hazai és külföldi fórum is elérhető, ahol a felhasználók a saját tapasztalataikat osztják meg a többiekkel. Ezeken a fórumokon kisebbségben vannak a negatív bejegyzések, a hozzászólók döntő többsége egyértelműen pozitív, sőt NAGYON pozitív véleményt fogalmaz meg a Flabélos használatának tapasztalatairól.

A fórumokon hozzászóló emberek, illetve a hozzánk forduló érdeklődők kérdései alapján gondoltuk azt, hogy érdemes lenne néhány tévhitet eloszlatni, illetve pár dolgot kiemelni a Flabélos tréningpad használatával kapcsolatban.

Újabb  fogyókúrás csodaeszköz?

Talán az egyik legfontosabb megállapításunk, hogy a Flabélos NEM egy új fogyókúrás eszköz… Ellenben a Flabélos HATÉKONYAN SEGÍTI a fogyást, sok egyéb hasznos tulajdonsága mellett!

A legtöbben természetesen a fogyás és alakformálás miatt keresik és kezdik el használni, de ez nem jelenti azt, hogy a Flabélos lenne a fogyásra áhítozók Szent Grálja… Sajnos még ez a tréningpad sem tudja azt, hogy háromszor vagy akár ötször 10 percre ráállunk, és hopp, egy hét alatt máris ledobjuk az elmúlt hónapok, esetleg évek alatt felszedett extra kilókat…

A fogyás egyszerű képlete

A fogyás „fizikája” rendkívül egyszerű: ha a szervezet HOSSZABB IDŐN KERESZTÜL több kalóriát éget el, mint amennyihez hozzájut, ú.n. kalóriadeficit jön létre, és elindul az elraktározott zsírból való fogyás és súlycsökkenés. Azért indul el a fogyás, mert a szervezet működtetéséhez szükséges kalóriamennyiséget nem fedezi a bevitt táplálék, így a zsírraktárakat kezdi kiüríteni, és az elégetett zsírból fedezi a különbséget.

Viszont a szervezetünk egy rendkívül intelligens egység, amit nem lehet könnyen becsapni, ugyanis MINDIG alkalmazkodik az új helyzetekhez, főleg egy “vészhelyzethez”! Mi egy ilyen vészhelyzet? Például egy drasztikus, erős kalóriamegvonással járó, gyors fogyókúra…

A fogyókúrák többsége valamit mindig meg akar vonni a szervezettől, amire a testünk úgy reagál, hogy „takarékra” teszi magát. Ha a kalóriadeficitet úgy akarjuk megoldani, hogy azonos felhasználás (értsd: változatlan életvitel, életmód, mozgás) mellett hirtelen sokkal kevesebb kalóriát viszünk be – pl. “3 nap alatt 5 kiló mínusz” típusú csodamódszerrel – , erre a szervezetünk úgy reagál, hogy egyrészt azonnal “takarékra teszi” magát, lelassítja az anyagcserét, másrészt a legnagyobb kalóriafelhasználó részeinket, az izmokat kezdi először leépíteni…

Így talán már könnyebb megérteni, hogy miért hízik vissza szinte mindenki azután, hogy befejez egy ilyen “csoda” fogyókúrát és visszatér a korábbi, normál étrendjére és életvitelére. A korábbi normál mennyiségű kalória a FOGYÓKÚRA HATÁSÁRA LECSÖKKENT IZOMZAT számára már sok, felesleges, így a szervezet eltárolja, mégpedig megint zsír formájában… Aztán egy újabb fogyókúra, melyben a korábbi módszert ismételjük, megint védekező módba állítja a szervezetet: „Hopp, már megint éheztetni akarsz? Na várj, megint leépítek egy kis izmot, hogy ne legyen szükségem annyi kalóriára!” Ugye, milyen ördögi kör ez?

Éppen ezért érdemes a másik oldalt, a szervezet kalóriafelhasználási igényét változtatni, növelni. Mivel az izmok működtetéséhez kell a legtöbb energia, ezért ha fokozott az izomműködésünk (mert pl. elkezdünk sportolni, vagy a Flabélost használni), akkor a korábbi kalóriabeviteli szint megtartása mellett máris van esélyünk a fogyásra is.

Egy kis matek: 1 kg zsír elégetéséhez 9000 kcal kalóriadeficitet kell elérni. Tehát 9000-el több kalóriát kell elégetni, mint a bevitt mennyiség. Ráadásul ez sem egyszerű, hiszen nem a zsír az elsődleges energiaforrása a szervezetnek, nem ebből kezd el felhasználni, amikor megnő az izmok terhelése… Tehát ha valaki 1500 kalóriát fogyaszt naponta (ami fontos az izommegtartás miatt), akkor 2786-ot kell elégetni egy nap alatt (9000 / 7 nap = 1286. 1500 + 1286 = 2786). Számtalan helyen leírták már, ami ebből következik, hogy a heti 1 kilónál több fogyás nem egészséges és csak zsírból nem is lehetséges.

flabelos-forever
A Flabélos és az étkezés

Aki az elmúlt egy-két évben a normál életvitele mellett tartotta a súlyát, az a Flabélos tréningekkel az étkezési módjának megváltoztatása NÉLKÜL is képes lehet fogyni. Ebben semmi csoda nincs, egyszerűen azonos kalóriabevitel mellett növeli a kalóriafelhasználást (az izmok intenzív munkájának köszönhetően), ezért fogy. De többen vannak azok, akik az elmúlt egy-két évben FOKOZATOSAN szedték fel a kilókat úgy, hogy az életvitelük és a táplálkozási szokásaik nem változtak. A Flabélos használatával – étrendi változtatás nélkül – maximum annyi fog történni, hogy az illető nem hízik tovább, de kilókban mérve fogyni nagy valószínűséggel nem, vagy nagyon lassan fog. Természetesen a Flabélos egyéb, pozitív élettani hatásait így is megtapasztalhatja, és az izmok rendszeres dolgoztatása az alakján is látszódni fog.

Fontos tehát megérteni, hogy a Flabélos önmagában nem csodaszer! Tízből nyolc érdeklődő első kérdése az, hogy „Hány alkalom után fogok fogyni?” vagy „Ha veszek egy 10 alkalmas bérletet, hány kilót tudok fogyni?”. Természetesen ezekre a kérdésekre nincs, NEM LEHET egzakt választ adni. Esetleg vissza tudnánk kérdezni, hogy „A konditeremben mit mondtak, hányszor kell lemenni edzeni ahhoz, hogy fogyni kezdjen?” vagy „10 alkalom futópadozás vagy biciklizés után hány kiló fogyást jósoltak a konditeremben?”.

Sportolás helyett vagy mellett?

Minden Flabélos ismertető leírja, hogy 10 perc „Flabizás” kb. 45-50 percnyi intenzív edzőtermi munkával ér fel. Azért, mert a teljes test vibrációs technika olyan mértékben bírja munkára az izmainkat már ilyen rövid idő alatt is, ami egyébként csak közel egy órás kondizással érhető el. A Flabélos remek HELYETTESÍTŐJE, illetve KIEGÉSZÍTŐJE lehet úgy a konditeremnek, mint bármilyen egyéb sportnak. Egy kényelmes mód arra, hogy valaki ELKEZDJEN végre valamilyen testmozgást végezni. Egy elérhető eszköz azok számára, akiknek a normál sporttevékenység akármilyen okból is, de megerőltető.

A Flabélos rendkívül jó hatásfokkal segít pl. a műtétek utáni rehabilitációban is, illetve idős emberek korlátozott mozgási lehetőségeiben is segítséget nyújt. Ezen kívül a nagyobb túlsúllyal rendelkezők számára talán a Flabélos tréning az egyedüli lehetősége arra, hogy fokozatosan és biztonságosan tudjanak súlyt csökkenteni az izmaik intenzív, de a szívüket és tüdejüket nem terhelő átmozgatásával.

Elegendő-e 10 perc?

A 3 vagy 5 alkalmas, 10 perces kuponok csábító ajánlatnak tűnnek elsőre, de a legtöbb esetben csak egy darabot lehet vásárolni saját célra. Ez pont annyira elég, hogy az ember lánya (vagy fia…) ráérezzen arra, mire is képes a Flabélos 10 perc alatt. A nem extrém túlsúllyal rendelkező fogyni vágyók az esetek többségében az első pár alkalom után azt érzik, hogy a 10 helyett 20 perc esetleg jobb lenne nekik… Hamar hozzá lehet szokni, és a 20 perc „Flabi” még mindig nem visz el sok időt az életükből, viszont még jobban megmozgatja az izmokat. 20 perc alatt már lehet kicsit „gépészkedni” is, többféle pózt ki lehet rajta próbálni, ezáltal egy-egy területre több időt és energiát fordítani.

Természetesen ez nem kötelező, az alap 10 perc is kellő mennyiségű izommunkát eredményez. Mi senkinek sem ajánljuk, hogy 20 perces edzéssel induljon, főleg, ha évek óta a legtöbb mozgás az életében a busz utáni szaladás volt… Nagyobb túlsúly esetén, vagy idősebbeknél, illetve a műtétek utáni rehabilitációnál pedig egyenesen sok lenne a 20 perc egyszerre!

Hány alkalom szükséges?

Az, hogy kinek hány alkalom Flabélos tréningre van szüksége X kg, illetve Y cm fogyáshoz, az teljesen egyénfüggő. A nap 24 órájából csak 10 vagy 20 percet tölt el a Flabélos gépen, a nap többi részében mindenki mást csinál. Ez egyénenként eltér, ahogy az is, hogy ki mennyit és főleg mit eszik…

A fogyás (alakváltozás) nem kizárólag a Flabélostól függ! A „Flabi” csak egy része annak a folyamatnak, amit ÉLETMÓDVÁLTÁS-nak hívunk. A Flabélos tréning adja a kalóriadeficit egyik összetevőjét, a magasabb kalóriafelhasználást. A kedves felhasználó pedig az étkezésére való ODAFIGYELÉSSEL fogja mellé tenni a másik összetevőt. Mi senkit nem buzdítunk fogyókúrára!!! A szóban is benne van: „kúra”, tehát egy bizonyos ideig tartó valami. Az életmódváltást segítendő, alapvető étkezési tanácsokat tudunk adni ahhoz, hogy a napi bevitt kalóriamennyiség optimális összetételű (fehérje-szénhidrát-zsír) legyen.

A Flabélost használók ÁLTALÁNOS tapasztalata, hogy 15-20 alkalom már szépen LÁTHATÓ és ÉREZHETŐ változást hoz testükön, leginkább a has-fenék-comb területén. Sajnos sok helyen olvashatunk reklámokban „helyi fogyás”-ról, zsírégetésről. Ha ez igaz lenne, nem lenne annyi sok problémás ember. Mindenki ehetne bármit, bármennyit, bármikor, ha tényleg el lehetne tüntetni a felesleget pont onnan, ahonnan szeretnénk. A Flabélos-szal célzottan edzhetők a cellulitisz által sújtott területek (fenék, comb), illetve a lokális zsírlerakódások területei (has, derék), de ez nem azt jelenti, hogy kizárólag ezekről a helyekről fog eltűnni a zsír.

Fogyáskor az EGÉSZ testünkön fogyunk (onnan is, ahonnan nem szeretnénk…), csak éppen eltérő gyorsasággal. Általában onnan megy le a nagy felesleg utoljára, ahová legelőször lerakódik. Tudjuk, ez rossz hír, de sajnos a testünk így működik. Ne dőljünk be a „helyi zsírégetés” feliratoknak, ráadásul sok-sok pénzbe kerülnek az egyes kezelések. A Flabélos viszont az intenzív munka révén erősíti és formálja az izmainkat, tónusossá és feszessé teszi a bőrt.

A változás elsősorban centikben mérhető, de természetesen kilóban is megmutatkozik. Azért inkább centikben, mert az anyagcsere felgyorsulása és a megnövekedett kalóriafelhasználás miatt a zsírraktárak kezdenek lebomlani, viszont az izomszövetek az intenzív munka miatt erősödnek, vastagodnak. Az izomzat (hús) nehezezebb, mint a zsír, ez az oka annak, hogy kilóban általában lassabban lehet mérni a változást.

flabelos_trening_hirdetes_uj

Kúra vagy életmódváltás?

A Flabélos nem egy kúra, amit x ideig „kell” csinálni valamilyen cél elérése érdekében. A Flabélos sok ember számára a mozgás egy (vagy egyetlen elérhető) formája. Természetesen lehet kúraSZERŰEN is használni, de ezt főleg azok számára ajánljuk, akik pl. műtét utáni rehabilitáció céljára szeretnék alkalmazni.

Amennyiben valaki ténylegesen súlycsökkentés, alakformálás céljából érdeklődik a Flabélos iránt, annak hosszabb „viszonyra” kell felkészülnie a géppel. Bármelyik fitnesz edző megmondja, hogy eredményt elérni „kondizGATással”, gyúrOGATással” nem lehet. Ugyanez igaz itt is, „FlabizGATással” kb. pont az érjük el, mint a kondizGATással: szinte semmit… A „most jövök a héten kétszer, aztán két hétig sajnos nem tudok, de majd a következő héten talán megint” mentalitás sajnos itt sem működik, illetve hát nem túl eredményesen…

Hetente hányszor?

Rendszeresen sportolók, edzők illetve egyéb szakemberek a meglévő kondíció MEGTARTÁSÁHOZ heti 2-3 alkalom intenzív testmozgást ajánlanak, fogyáshoz, alakformáláshoz azonban MINIMUM a heti 3-4 alkalom „kötelező”. A Flabélos ezt tökéletesen segíti.

Egy elfoglalt (manapság ki nem az…) ember számára heti 3-4 alkalom edzőtermi látogatás, vagy bármilyen szabadtéri sport szinte megvalósíthatatlan. Ezt HELYETTESÍTHETI vagy KIEGÉSZÍTHETI egy 10 vagy 20 perces, reggeli (munka előtti) vagy délutáni/esti (munka utáni) Flabélos tréning.

Egyéni céltól függően mi is ilyen intenzitást javasolunk azoknak, akik súlycsökkentés, alakformálás miatt szeretnék használni a Flabélost. Természetesen a kívánt cél elérését követően, az elért forma vagy súly MEGTARTÁSÁHOZ már nincs szükség ilyen intenzitásra, főleg, ha van lehetőségünk a mozgás más formájára is. Heti 2, esetleg 3 alkalom – továbbra is kontrollált étkezés mellett – elegendő lehet a jó kondíció megőrzéséhez.

Ígéretek

Amint a fentiekből talán kiolvasható, mi nem szeretnénk senkit sem hitegetni, vagy felelőtlen ígéreteket tenni a Flabélos eredményességéről. A gép már több helyen bizonyította a hatékonyságát, de mindig volt egy másik szereplő is: a használó, aki pontosan tudta, hogy a Flabélos csak az eredmény 50%-át tudja adni. A másik 50%-ot Önöknek kell biztosítani azzal, hogy nem várnak 5-10 alkalomtól csodát.

Azt viszont szívből és BIZTOSAN állítjuk, hogy már 5-10 alkalom is – megfelelő táplálkozás és elegendő mennyiségű folyadékfogyasztás mellett – meg tudja mutatni a változás IRÁNYÁT. Mire elég ez? Elsősorban arra, hogy az ember kellő motivációt kapjon. Meg arra is, hogy a mozgásra ne feladatként, hanem kedvtelésként tekintsen.

Ezúton is felhívjuk a figyelmet arra, hogy a Flabélos használata néhány esetben ellenjavallt! A Flabélos TTV tréning menüpontban megtalálhatóak azok a betegségek, kóros állapotok, melyek megléte esetén a testvibrációs tréning nem ajánlott. Nem vagyunk orvosok, így a listában fel nem sorolt betegségek esetén kérjék ki szakorvos vagy gyógytornász tanácsát, főleg mozgásszervi elváltozások, gerincproblémák esetén.

Tájékoztatás

A Flabélos gép vásárlásával, használatával és szervizelésével kapcsolatban, valamint “egészségügyi problémám van, használhatom-e a gépet” típusú orvosi kérdésekben NEM TUDUNK FELVILÁGOSÍTÁST ADNI. Kérjük, hogy ezekkel a kérdésekkel a Flabélos magyarországi forgalmazóját, a Mediwel Kft. ügyfélszolgálatát keressék.

Hírlevél feliratkozás